Turizmcinin 9 günlük bayram tatili beklentisi

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı Yakup Demir, Ramazan Bayramı haftasının 9 günlük tatil ilan edilmesi ve yerli turistlerin tatilini yurt içinde geçirmeleri konusunda yetkililerden destek beklediklerini belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2016 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Turizmcinin 9 günlük bayram tatili beklentisi

Demir yaptığı açıklamada, sezon başlamasına rağmen turizm sektöründe istenilen hareketliliğe ulaşamadıklarını, birçok otelin hazırlıklarını bayram haftasına yönelik yaptığını bildirdi.

Temmuz ayındaki Ramazan Bayramı arifesinin pazartesi gününe denk geldiğini, bayramın perşembe günü bittiğini hatırlatan Demir, bayram haftasının 9 günlük tatil ilan edilmesi beklentisinin turizmciyi umutlandırdığını, bu konuyla ilgili açıklanmanın biran önce yapılmasını istediklerini dile getirdi.

Ramazan Bayramı tatilinin sektöre moral olacağını, turizmcinin özellikle bu yıl yerli turistten önemli beklentilerinin bulunduğunu kaydeden Demir, "Bu tür uzun süreli tatillerde yurt dışına çıkışlarda yoğunluk yaşanıyor. Bayramda yerli turisti yurt dışına kaçırmak istemiyoruz. Bu konuda da Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan destek bekliyoruz. Bakanlığımız, bu bayram için tatilcilerin yurt dışına değil, Türkiye'de tatil yapmaları konusunda duyurular hazırlaması beklentilerimiz arasında. En azından Ramazan Bayramı'nda böyle bir destek uygulaması yapılırsa, sektör temsilcileri olarak çok memnun oluruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber